В заходах взяли участь очільник району Віктор Лобач, селищний голова Віктор Хобта, керівники та працівники організацій, установ району, представники громадськості, духовні лідери місцевих християнських конфесій, учнівська молодь та жителі селища.

Голова райдержадміністрації Віктор Лобач у своїй промові зазначив, що цей день присвячений пам’яті тих, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, дітям і старшому поколінню – усім загиблим і тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни...

Настоятель храму Преображення ГНІХ Української Греко-Католицької церкви протоієрей Юрій Кашуба відслужив поминальну панахиду за загиблими у роки Другої світової війни. Пастор церкви ЄХБ Олександр Димов звернувся до присутніх зі словом та разом з хором виконали духовні піснеспіви.

Цього ж таки дня після урочистого вшанування та молитви за загиблими в роки другої Світової війни було урочисто відкрито Сквер Захисникам України в райцентрі Іванівка, Одеської області.

Глава Іванівської райдержадміністрації Віктор Лобач на цьому заході зазначив, що до створення  Монумента Захисникам України причетні сотні жителів Іванівського району, на кошти яких споруджено пам'ятний знак.

Крім того, за рахунок селищної ради волонтери їздили за саджанцями в розсадник декоративних дерев в Овідіопольському районі, де їх викопували і потім висаджували в скверах свого райцентру. А в посушливі місяці протягом двох років волонтери регулярно підтримують саджанці привізною артезіанською водою. Зазначимо, що на території цього скверу разом з кількома багаторічними деревами до сонця тягнуться понад сто нових саджанців кленів, каштанів, лип тощо.

Освячення меморіального  комплексу Захисникам України урочисто здійснив Настоятель храму Преображення ГНІХ в смт.Іванівка Одеської області протоієрей Юрій Кашуба.

Після чого учасники заходу, ушанувавши пам’ять загиблих хвилиною мовчання, поклали лампади до Меморіалу Слави.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: прот. Юрій Кашуба

 

000.jpg 001.jpg 002.jpg

003.jpg 004.jpg 005.jpg

009.jpg 011.jpg 013.jpg

015.jpg