З благословення правлячого єпископа-лицаря Михаїла (Бубнія), Екзарха Oдеського і за сприянням Територіального Делегата України п. Богдана Коваліва, в суботу 16 березня 2019 року в м. Одесі при катедральному храмі святого апостола Андрія Первозванного УГКЦ відбулася перша ініціація (посвячення) чоловіків-католиків у “Лицарі Колумба”.

На початку всі учасники цієї події взяли участь у молебні до Христа Чоловіколюбця, яку очолив єпископ Михаїл. У своєму слові до кандидатів, владика зазначив: “Ваша рішучість і відвага посвятитися у лицарство свідчить про те, що ви готові не тільки регулярно брати участь у церковних Богослужіннях, але й бажаєте активно включатися в життя та діяльність наших парафій, бути чутливими на потреби інших людей займаючись благодійністю і творити правдиве братерство ревних і практикуючих християн-католиків”. Подякувавши кандидатам за відвагу, владика коротко пояснив також головні принцити цього лицарського Братства.

Після молитви почалася ініціація, яку провела група лицарів з територіальних та регіональних осередків міст Києва та Вишгорода у складі 5 братів-лицарів: Романа Панівника, Левка Довгана, Миколи Дмитровського, Степана Джуса та Миколи Мостовяка. В рамках цієї першої ініціації було прийнято 40 братів, серед яких п’ять священиків і один диякон: о. д-р Микола Слободян, судовий вікарій і економ Одеського екзархату, о. Руслан Остафій, адміністратор катедрального храму св. апостола Андрія Первозванного м. Одеси, о. ліц. Ігор Тарас, сотрудник при катедральному храмі м. Одеси, о.  ліц. Петро Маковецький, віце-канцлер Одеського екзархату та сотрудник при парафії святих апостолів Петра і Павла м. Южного, о. ліц.  Віталій Бурчин, нотар Одеського екзархату та сотрудник при парафії Вознесіння Господнього м. Одеси та диякон Назарій Лабай.

По закінченні ініціації, оскільки кількість братів була досить великою, прийнято рішення про створення нової Ради Святого Апостола Андрія Первозванного у м. Одесі та обрано її провід, який очолили брат Дмитро Артеменко, Великий Лицар та його заступник брат Ігор Пенязєв. Капеланом цієї ради владика Михаїл призначив о. Руслана Остафія.

На завершення цієї пам’ятної події учасники зробили спільне фото, опісля мали можливість розділити спільну трапезу та особисто поспілкуватися і послухати цінних порад від служіння братів-лицарів з Києва та Вишгорода.

Прес-служба Одеського екзархату

Довідка: 

З моменту заснування Ордену в 1882 році лицарі провадять свою діяльність на засадах благодійності, єдності і братерства. Ми є люди віри і люди дії.

Ми беремо на себе ці акти милосердя, бо ми бачимо, хто її потребує очима віри. Крім того, як підтверджує історія Ордену Лицарів Колумба, саме в організації Лицарі Колумба ми беремо участь у цих благодійних проетках разом – спільнотою лицарів. Папа Бенедикт XVI називає це “практика любові … як спільнота.”

Соціальна відповідальність в дусі християнських цінностей є відмінною рисою Лицарів Колумба. Наші таланти і час присвячені служінню Церкві, місцевій громаді, сім’ї, молоді та братам лицарям. Успіх соціальної активності можна віднести серед іншого до того, що Найвища Рада не визначає програм і напрямів роботи. Всі ініціативи йдуть знизу вгору – пропозиції надаються членами і є реакцією на потреби місцевої громади.

Що ми робимо?

Працюємо на волонтерських засадах у таких сферах нашого життя:

Наші справи благодійності охоплюють майже нескінченну різноманітність місцевих, національних та міжнародних проектів. Грошові доброчинні внески всієї міжнародної організації Лицарі Колумба зросли з $177 мільйонів доларів в 2016 році до рекордних $185,652,989 доларів в 2017.  А найважливіше – лицарі пожертвували на благодійну діяльність в 2017 році понад 75 мільйонів годин.

 

Джерело: https://lytsarikolumba.com - офіційний сайт

Лицарів Колумба в Україні

001.jpg 002.jpg 006.jpg

007.jpg