6-7 лютого 2019 року під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава в Патріаршому домі у Львові відбулася Вісімдесят перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. Публікуємо Постанови цієї сесії Синоду:

ПОСТАНОВИ

Вісімдесят першої сесії
Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,
6-7 лютого 2019 року Божого, Львів

  1. Задля належного розвитку еклезіальної свідомості та воцерковлення вірних УГКЦ в Україні:

А. Доручити єпархіальним єпископам Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести різноформатне обговорення з духовенством, монашеством, семінаристами та мирянами своїх єпархій/екзархатів теми ідентичності нашої Церкви як помісної і водночас глобальної Східної Католицької Церкви, спадкоємниці і правонаступниці Київського християнства.

Б. Доручити Філософсько-богословському факультету Українського католицького університету розробити просвітницький курс еклезіології УГКЦ у науковому і пастирському форматах і підготувати для цього необхідні друковані матеріали та публікації.

В. Доручити медійним середовищам УГКЦ під проводом Департаменту інформації УГКЦ висвітлювати і пояснювати основні тези ідентичності нашої Церкви.

Г. Доручити Комісії з питань екуменізму та міжрелігійного діалогу УГКЦ осучаснити Екуменічну концепцію УГКЦ відповідно до нових суспільних і релігійних обставин в Україні та опрацювати проект співпраці нашої Церкви з Православними Церквами України.

  1. Затвердити Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних і всіх громадян України з нагоди Президентських виборів і доручити душпастирям зачитати його після кожної Божественної Літургії в неділю, 24 березня.
  2. Прийняти Пам’ятку виборця-християнина щодо усвідомлення відповідальності за власний голос та Пам’ятку політика-християнина щодо зобов’язання дотримуватися християнських цінностей у своїй політичній діяльності.
  3. Поблагословити документ «Структура капеланської опіки в Пласті та інших скаутських молодіжних організаціях».
  4. Взяти до уваги Звіт про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, поблагословити план його діяльності на майбутнє і подякувати пану Володимирові Шереметі, єпархіальним референтам і всім співробітникам Бюро УГКЦ з питань екології за сумлінну й активну працю на славу Божу та примноження спільного блага українського народу.
  5. Взяти до уваги Звіт Відділу соціального служіння про стан реалізації Стратегії соціального служіння УГКЦ.
  6. Вісімдесят другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести в травні 2019 року Божого.

Ці  постанови набирають чинності 18 лютого  2019 року Божого

 

Голова Синоду:                                  Блаженніший Святослав