В природі кожної людини закладений пошук Бога, пошук того, що може задовольнити її духовні потреби у захоплюючій подорожі, яка називається життя. Також, дуже часто, в цій “подорожі” людина намагається знайти й відповіді на важливі питання, які виникають у світі, у часі в якому вона живе. Нерідко людина усвідомлює важливість свого морально-духовного розвитку і шукає засоби та можливості його реалізації. В наш час і як показав гіркий досвід, бойових дій на сході України, з такими бажаннями у власному житті зустрічається сьогодні кожен військовослужбовець Збройних Сил України. Через те, в пошуку Бога, в допомозі знайти відповіді на різні питання, які  виникають у житті, зростати духовно та морально  військовий потребує підтримки та допомоги військового капелана.

З огляду на це з благословення Преосвященнішого Владики Михаїла (Бубнія) екзарха Одеського та з ініціативи Морського Апостоляту Української Греко-Католицької Церкви розпочалися зустрічі з курсантами Інституту Війсково-Морських Сил та Військової академії сухопутних військ Збройних Сил України в місті Одесі. Перші зустрічі пройшли у форматі знайомства курсантів з військовими капеланами. Курсанти ЗСУ мали можливість дізнатися про важливість служіння військових капеланів у ЗСУ, а також поставити свої питання представникам Одеського екзархату Української Греко-Католицької Церкви.

Департамент Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та Морський Апостолят УГКЦ висловлює щиру подяку начальнику Військової академії генерал-майору Гуляку Олегу Вікторовичу та начальнику Інституту Військово-Морських Сил Національного університету “Одеська морська академія” капітану 1-го рангу Гончаренку Петру Дмитровичу за підтримку та реалізацію служіння військових капеланів на базі своїх навчальних закладів.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: бр. Іван Жуган