З 8-10 червня, у Львові відбувся перший Всеукраїнський форум молодіжних лідерів та душпастирів молоді УГКЦ та РКЦ. У рамках цього форуму відбулася спільна Літургія у РК костелі та у храмі святої Софії, яку очолювали владика Едвард та Блаженніший Святослав.

Одеський екзархат на форумі представляли, голова молодіжної комісії екзархату о. Руслан Остафій та лідер спільноти "Милосердя" Олександр Кобрин.

Бути молодим у Католицькій Церкві дуже непросто. Як ти молодий, то вже неправий, винний комусь щось”, – наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук під час зустрічі голів молодіжних комісій Римо- та Греко-Католицької Церков у межах Першого всеукраїнського „Форуму молодіжних лідерів і душпастирів Католицької Церкви“ у Львові.

“У Церкві завжди є багато „експертів“, які знають, як краще жити, на яке коліно клякати, куди ставати. І це стає бар’єром приходу молоді до Церкви. Тому недаремно Папа зосереджує увагу на милосерді.

Молодь потребує милосердя і впевненості, що в Церкві її не засудять, а допоможуть. Це дуже важливий месидж до молодого: у Церкві тебе приймуть таким, як ти є. Папа Франциск до цього питання дуже чутливий – він віддав владу прощати деякі гріхи, бо головне – це проявляти милосердя.

Священик має бути разом із молоддю. Нині дуже мало душпастирів, які готові супроводжувати. Тобто взяти на себе відповідальність і піти з тією людиною по житті. Це не просте, але надзвичайно важливе завдання.

На жаль, ми дуже часто перетворюємося на бюрократів від релігії. А маємо бути тими, хто йде пліч-о-пліч.

Сьогодні людина не має часу для іншої людини. Якщо Ніцше казав, що „Бог помер“, то нині, не безпідставно, говорять про смерть ближнього. Ми не помічаємо один одного”.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: Олександр Кобрин

http://dyvensvit.org

001.jpg 002.jpg 004.jpg

005.jpg 006.jpg 015.jpg

016.jpg 017.jpg 018.jpg