У суботу, 2 червня 2018 року, в Києві відбулася Всеукраїнська Хода на захист прав дітей і сім’ї під гаслом: «Щаслива родина — здорова Україна».

Метою Ходи було привернути увагу суспільства до сучасних загроз для інституту сім’ї і батьківства. Акцію ініціювала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. Глави і віруючи різних конфесій об’єдналися, щоб привернути увагу суспільства до сучасних загроз для інституту сім’ї і батьківства, звернути увагу на проблему сирітства та неналежного соціального захисту вагітних жінок, виступити на захист сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка і жінки, що відповідає Божому повелінню та природі людини.

Присутнім пригадали, що згідно Святого Писання автором і творцем сім’ї є ні людина, ні наука, ні релігія, а Сам Бог. Всевишній Господь створив чоловіка і жінку за образом і подобою Своєю, і благословив їх, і настановив їх народжувати дітей і володарювати на землі.

Збір всіх охочих розпочався на Софіївській площі об 11-й годині, а о 12:00 єдина колона сімей із дітьми на чолі з главами Церков і релігійних організацій вирушила  по вулиці : Володимирська, Богдана Хмельницького, Хрещатик та Грушевського . Хода закінчилась в Маріїнському парку.

Від Одеського Екзархату участь в ході брали парафіяни Одеського та Скадовського деканатів.  На завершення ходи для нас всіх був організований обід біля Патріаршого Собору Воскресіння Христового УГКЦ. Після обіду біля Собору учасники та фіналісти конкурсу Пісня Серця виступили перед учасниками та гостями ходи в Києві. На завершення о 18.00 в соборі під головуванням єпископа Йосифа (Міляна), та у співслужінні священиків які прибули до Києва, була відслужена Божественна Літургія.

Велика подяка Комісії УГКЦ в справах Родини, за підготовку в організації цього заходу.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: о. Юрій Кашуба

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg