6 травня екзарх Одеський із архипастирським візитом відвідав громаду м. Роздільної з нагоди храмового празника Великомученика Юрія Переможця та звершив чин освячення хреста та місця під будівництво нового храму. 

Вірні Української Греко-Католицької Церкви зустріли з хлібом і сіллю Владику Михаїла та запросили до спільної молитви. Преосвященний  владика очолив Архиєрейську божественну Літургію та виголосив проповідь. Співслужили літургію священнослужителі Одеського деканату та місцеві священики від римо-католицької громади. Чудовим і професійним співом прославляли Бога семінаристи Дрогобицької семінарії.

По завершенні літургії і освяченні води, вірні разом з Єпископом і священиками пройшли хресною ходою вулицями міста, несучи на раменах хресне знамення до земельної ділянки. Відтак відбувся чин освячення хреста та місця під будівництво нового храму Великомученика Юрія Переможця. Опісля Владика побажав усім присутнім швидкого зведення святині, наполегливості та жертовності у побудові храму, найперше духовного, у душах місцевої громади, а відтак і сакральної споруди на придбаній ділянці. 

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: о. Святослав Кирик

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg

010.jpg 011.jpg 012.jpg

013.jpg 014.jpg 015.jpg

016.jpg