17 грудня катедральний храм святого Апостола Андрія Первозванного м. Одеси святкував свій храмовий празник. Святкову Архиєрейську Літургію очолив Екзарх Одеського екзархату єпископ Михаїл (Бубній) у співслужінні священиків м. Одеси.

У часі проповіді Преосвященний Владика акцентував увагу вірних на тому, як треба наслідувати покликання перших Христових Апостолів, а особливо святого Апостола Андрія Первозванного, ім'я якого носить одеська парафія. Наче невидимою ниткою Ісус пов'язує покликання своїх апостолів, котрі один за одним кличуть своїх друзів для того, щоб пізнати в Ісусі Христі Спасителя” - сказав Архиєрей. “Тож і нам треба вчитися від Апостолів, як кликати свої друзів для того, щоб пізнавати хто є для нас Ісус – наголосив владика Михаїл на завершення проповіді.

Після Божественної Літургії до наших діточок завітав святий Миколай. Діти з цікавістю та радістю в очах і щирими емоціями зустріли його віршами і пісеньками, а навіть, зіграли комічну сценку про те, як правильно потрібно себе поводити, щоб отримати подарунки від Миколая. Святий Миколай не оминув нікого з діточок солодкими гостинцями, а тим, хто розповідав віршики про Миколая Чудотворця, дарував іграшки.

Храмове свято завершилося спільною гостиною, котру приготували парафіяни і частували всіх гостей парафії й усіх присутніх.

Також хочемо додати, що саме до свята святого Миколая Чудотворця у нашому храмі святого Апостола Андрія Первозванного були виставлені мощі цього Святого (частичка кісточки руки). У храмі мощі перебуватимуть до 1 січня 2018 року і кожний матиме можливість приступити, приклонитись до мощей та попросити щедрих ласк у Великого Праведника, святого Миколая Чудотворця.

Церква прославляє Миколая Чудотворця як швидкого помічника усім, хто опинився в біді та скорботах. Він допомагав потопаючим, визволяв полонених, рятував від смертної кари невинних, зцілював хворих: повертав зір, мову, позбавляв кульгавості. Допомагав позбутися убогості, дарував їжу голодним, був помічником та заступником. Він швидко з'являвся там, де потрібна була допомога. 

Запрошуємо усіх!

 

Прес-служба Одеського екзархату

001.jpg 002.jpg 003.jpg

004.jpg 005.jpg 006.jpg

007.jpg 008.jpg 009.jpg

010.jpg 011.jpg 014.jpg

015.jpg