У четвер 7 грудня, у приміщенні Курії екзархату, відбулися збори протопресвітерів Одеського екзархату. Окрім п’яти протопресвітерів на засіданні були присутні протосинкел екзархату, економ, судовий Вікарій та віце-канцлер, що протоколював засідання.

Розпочалися збори о 10:30 розважанням уривку зі святого письма Lectio Divina. Після вступного слова, Владика Михаїл довів до відома деканів рішеннями останніх Синодів нашої Церкви, підбив підсумки пасторальної діяльності за 2017 рік, повідомив про відкриття п’ятьох нових парафій на території екзархату, представив виклики екзархату та пасторальний план на 2018 р. Б.

Після короткої перерви, прот. д-р Микола Слободян, поділився з протопресвітерами напрацюваннями із зустрічі в Мадриді координаторів стратегій «Жива парафія». о. Микола повідомив про наступні кроки, що мають бути зроблені для покращення парафіяльного літургійного життя у 2018 році, передав заклики до поглиблення особистого молитовного життя та відновлення богослужінь добового кола на кожній парафії, поділився відомостями і здобутками впровадження стратегії у різних єпархія нашої Церкви в Україні та на поселеннях.

Опісля, було обговорено серію питань з економічного блоку й запропоновано план економічної стратегії на наступні три роки. Після загального обговорення низки важливих питань, Кир Михаїл запросив усіх присутніх до спільної обідньої трапези, після якої Владика роздав всім пресвітерам екзархату солодкі подарунки від Св. Миколая, що вже завітав до Одеського екзархату.

 

Прес-служба Одеського екзархату

001.jpg 002.jpg 003.jpg